Gündemdeki konuları İslami bakış açısıyla yorumlayan ve okuyucularına aktaran Genç Birikim Dergisinin 180. Mayıs sayısı çıktı.
Genç Birikim Dergisinin aynı zamanda Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Araştırmacı-Yazar Ali Kaçar, “Firavunluğun yeniden hortla(tıl)ması ve Mısır” başlıklı yazısında; “3 Temmuz 2013’te Mısır ordusu tarafından gerçekleştirilen askeri darbeye karşı sivil ve barışçıl direniş sergileyen İhvan üyelerinden 529 kişiye 24 Mart’ta idam cezası verilmesi”nin asıl nedenini irdelemiş. Aslında sadece bu cezayı veren Minye mahkemesinin değil, bu ceza karşısında sessiz kalan, destekleyen, ama’larla geçiştiren bölgesel ve küresel bütün güçlerin, sözde aydınların, insan hakları savunucularının hepsinin suçlu olduğunu ve bu durumun insanlık tarihinin utanç sayfalarında çoktan yerini aldığını, dakikada 26 idam kararına sadece Mısır askeri cuntasının kararı olarak bakılmaması gerektiğini, aynı zamanda destekçisi bölgesel ve küresel işgalci güçlerin kararı ve hukuku olarak da görülmesi gerektiğini “ yazısında dile getirdikten sonra yazısını şu ilginç tespitlerle nihayete erdirmiş; “Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Çünkü ya İhvan önderleri darbeye ve darbecilere teslim olsalardı, yaptıklarından dolayı pişmanlık duyduklarını kitleler önünde açıklamış olsalardı, İhvan’a başarıları ile sevinen biz Müslümanların hali ne olurdu? Başımız öne eğik, Türkiye’deki laiklerin, Kemalistlerin, ulusalcıların, demokratların kısacası azgın azınlığın karşısına inanın çıkamaz hale gelirdik. Allah’a şükür ki, böyle bir şey olmadı ve İnşaallah da bundan sonra da olmayacaktır”
Derginin usta yazarlarından Süleyman Arslantaş sözde İsrail’in kuruluşunun 68. Yıldönümü nedeniyle kaleme aldığı “Soğuk Savaş İsrail ve Müslümanlar” başlıklı yazısında; Soğuk Savaş’ın, İsrail varlığının, devam etmekte olan Suriye, Mısır, Irak trajedisinin arkaplanında yatan gerçeğin, Kur’an’ın öngördüğü dini unutmak, kendimize ait yeraltı ve yerüstü kaynaklarının bize değil, emperyal güç odaklarına ait olduğunu kabullenerek onların sadece “MARABASI” olduğumuzu idrak etmek”ten kaynaklandığını” dile getirmiş.
Tel: 0312.229 67 18